U bevindt zich hier

In control of alcohol & drugs

Terugdringen alcohol- en drugsgebruik jongeren
Gemeenten, GGD, politie en hulpverleningsinstanties in de regio Noord-Holland Noord werken samen om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren verder terug te dringen. Het programma 'In control of alcohol & drugs' richt zich op preventie en repressie.

Gevolgen alcohol- en drugsgebruik
Alcohol- en drugsgebruik hebben schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling en gezondheid van jongeren. Het programma wil bijdragen aan het beschermen van de individuele gezondheid, het vergroten van sociale en maatschappelijke veiligheid en het terugdringen van onnodige maatschappelijke schade en kosten.

Bemoedigende resultaten
De regio’s in West-Friesland, Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland hebben de afgelopen jaren vooral de alcoholproblematiek onder de jongeren onder de aandacht gebracht. Op verschillende manieren zijn zowel jongeren tussen de 10 en 23 jaar, als ouders en alcoholaanbieders bewust gemaakt van het overmatig alcoholgebruik onder jongeren en de onherstelbare schade die het kan veroorzaken. En met goede resultaten: zie de cijfers over alcohol- en drugsgebruik